Achtergrond Emotional Skills and Competences (ESaC)

Deze tweedaagse cursus bestaat grofweg uit vier delen: het herkennen van uw eigen emoties, het managen van uw eigen emoties, het herkennen van emoties bij anderen en tenslotte het managen daarvan.

Het herkennen van uw eigen emoties in een vroeg stadium en het managen daarvan, helpt u bij het opbouwen van een relatie of om meer resultaat uit een gesprek te halen. Het onderkennen van een emotie bij anderen, soms zelfs voordat de ander zichzelf bewust is van deze emotie, maakt het mogelijk om uw gesprek daarop aan te passen. Zo kunt u meer empathie tonen of uw gesprekspartners ongewenste emotie proberen weg te werken.

Deze cursus is, net als ETaC, gebaseerd op het wetenschappelijke werk van Dr Paul Ekman.

timeline

Zo maakt u  bijvoorbeeld kennis met de Emotional Timeline, waardoor u inzicht krijgt in de opbouw van een emotie.

U leert gezichtsuitdrukkingen te interpreteren, maar ook de andere vier belangrijke communicatiekanalen die nodig zijn om emoties te kunnen lezen: lichaamstaal, stemgebruik, verbale stijl en verbale inhoud.

De brede toepassingen en voordelen van ESaC zijn door Dr Paul Ekman als volgt beschreven:

In any transaction that matters whether it’s between lovers, between parent and child, between salesman and client, between doctor and patient, between suspect and interrogator, between adversaries at an election, emotion is what we’re looking for. Emotions tell us what matters.” – Paul Ekman (www.bigthink.com/think-tank/lie-to-me)

 

Opbouw van de cursus

Het is een tweedaagse cursus waarvan de opbouw als volgt is:

Dag 1: De theorie en wetenschap achter deze cursus. Daarnaast maken we een begin met de vaardigheid van het interpreteren van gezichtsexpressies en lichaamstaal.

Dag 2: De vaardigheden stemgebruik, verbale stijl en inhoud. Deze kennis en vaardigheden gaat u vervolgens toepassen met behulp van een gespreksmodel..

De aangeboden stof is een uitgebalanceerde mix van plenaire sessies, syndicaatsopdrachten, observatie-opdrachten en individuele opdrachten. De door Paul Ekman gecertificeerde trainers zijn ervaren in de instructiewereld, maar ook in de praktische toepassing van de materie. De cursus is uniek in Nederland. Woodland Emotional Intelligence is het enige trainingsinstituut in het Koninkrijk der Nederlanden dat gecertificeerd is om deze cursus aan te bieden.

U sluit de cursus af met een online test.

 

Doelen van de cursus.

Na afloop van de cursus bent u in staat:

  • te begrijpen hoe emoties werken;
  • bewust te zijn van impulsen die emoties veroorzaken;
  • bewust te zijn wanneer een emotie ontstaat;
  • bewust te zijn wanneer je in de greep van een emotie bent;
  • emoties bij een ander te herkennen (vaak voordat de ander deze emotie bewust is);
  • emoties bij een ander te erkennen en hier meer inzicht te krijgen;
  • de geleerde kennis vaardigheden constructief toe te passen in een conversatie.

 

Investering

De investering bedraagt € 1155,37 (excl BTW).

Bij opgave van meerdere deelnemers of training op locatie zijn aangepaste tarieven mogelijk.

 

Deze informatie in PDF vorm: pdf-flat