Van maandag 11 tot en met woensdag 13 september 2017 vond weer een cursus Evaluating Truthfulness and Credibility (ETaC) plaats op landgoed Zonheuvel in Doorn. Deze centraal gelegen locatie bood plaats aan een zeer divers gezelschap uit alle windstreken van Nederland. Al tijdens de voorstelronde bleek ook nu weer de brede toepasbaarheid van waarheidsvinding volgens de methode van Dr. Paul Ekman. Van lichaamstaal deskundige tot nieuweling op dit gebied, er bleek voor iedere cursist voldoende te leren en af te leren.

Een druk maar afwisselend programma met enthousiaste deelnemers zorgde ervoor dat trainers Mike en Marc de planning nu en dan wat moesten bijstellen. Geen probleem. Net iets meer diepgang of een uitvoerige discussie op sommige vlakken droeg bij aan de enorme leerwinst die in drie dagen bereikt werd. Alle theorie en (video)opdrachten zijn de revue gepasseerd zodat de deelnemers voldoende bagage meekregen om direct aan de slag te gaan met het geleerde.

Inmiddels hebben de kandidaten de post-test ontvangen en kunnen zij een internationaal certificaat van Paul Ekman Group in de wacht slepen. Voor die tijd kan de aangeleerde materie al toegepast worden tijdens onderhandelingen, coaching en een breed scala aan andere gesprekken waarin de waarheid van belang is. De trainers van Woodland kijken al uit naar de volgende ETaC!